EHF Champions League

A győztes csapat álma valóra vált

A győztes csapat álma valóra vált

Belle Gulldén még soha nem szerzett egy meccsen ennyi gólt, mint tette azt a döntőben, míg Jelena Grubisic csapattársainak köszönte az MVP-díjat.

A CSM Bucuresti nyerte a női EHF Bajnokok Ligája FINAL4-ját, a döntőben a Győr együttesét győzte le. A román bajnok számos játékosa remek teljesítményt nyújtott, de a legértékesebb játékos Grubisic, valamint a gólkirálynő Isabelle Gulldén személyében kiemelkedtek.

Jelena Grubisicet jogosan választották a női EHF Bajnokok Ligájának legértékesebb játékosává. A horvát kapus egész hétvégén tökéletes teljesítményt nyújtott Budapesten, nagy szerepet vállalt a Vardar legyőzésében és jelentősen befolyásolta védéseivel a Győr elleni döntő mérkőzést.

„Egy álmunk teljesült. Sérülésekkel küzdöttünk, és játékosok is távoztak a szezon során. Senki nem hitt abban, hogy eljutunk ideáig, mint ahogy abban sem, hogy a végén mi emeljük majd a magasba ezt a trófeát.” – mondta Grubisic a sajtótájékoztatón.

Az ex-győri kapus nem tagadta, hogy esélytelenebbként vágtak neki a döntőnek és elmondta, hogy a győzelem íze így még édesebb és ez a döntőben is segítette a Bucurestit. "Nyomás nélkül mindig is könnyebb volt játszani. Mindkét meccset nyomás nélkül játszottuk végig, nem nyugodtan, csak könnyedén. A saját játékunkat játszottuk, élveztük azt, és úgy gondolom, hogy ez volt az előnyünk a másik csapatokkal szemben, akik már számos alkalommal eljutottak idáig."

Továbbá Grubisic a csapattársainak is megköszönte a "legértékesebb játékos" címet. "Az egész csapat kemény munkájának köszönhetően sikerült ez a győzelem és az egész csapatnak köszönöm ezt. Ezt mind együtt csináltuk meg. Én kaptam a díjat, de ismételten köszönöm az egész csapatnak"

Belle Gulldénnek kiemelkedő szezonja volt, amit a legjobb góllövő címmel koronázta meg. A svéd átlövő gyengén kezdett a Vardar ellen, de Győrrel szemben megállíthatatlan volt, 15 gólt szerezve.

Gulldén pont a megfelelő időben hozta remek formáját, hogy megszerezzék a trófeát. " Még soha nem lőttem ennyi gólt karrierem során, de remekül érzem magam, hogy pont ezen a mérkőzésen sikerült ez a teljesítmény."

A svéd játékos, könnyekben úszva ünnepelt a csapattársaival, kiemelte, hogy maguk is meglepődtek, mennyire magas szinten tudtak játszani.

"Ha valaki azt mondta volna nekem hat hónnappal ezelőtt, hogy kezemben tarthatom ezt a trófeát biztos nem hittem volna neki. Az utóbbi hónapokban remek fejlődésen mentünk keresztül, meglepően jól teljesítettünk a pályán. Amikor megérkeztünk Budapestre minden fantasztikus volt. A hangulat, a körülmények, mi pedig megtettük, amit kell."
 

Latest news

More News