EHF Champions League

A trón várja leendő királynőit

Bence Martha

A trón várja leendő királynőit

A Győri Audi ETO KC és a CSM Bucuresti játszhatja majd a 2016. évi női EHF Bajnokok Ligája döntőjét. A sorozatban korábban már találkoztak a felek, mindkét alkalommal a magyar topcsapat ünnepelhette a győzelmet. A Vardar is mindkét esetben győzött a román együttes ellen, de az elődöntőben a bukarestiek a vártnál könnyebben jutottak túl a macedónokon. Képes lehet a Bucuresti az óriási meglepetésre?

(Női EHF) Bajnokok Ligája döntő:

Győri Audi ETO KC (HUN) vs CSM Bucuresti (ROU)

Nem okozott meglepetést, hogy a Győr bejutott a női EHF Bajnokok Ligája döntőjébe, azonban a magyar csapatnak mindent ki kellett adnia magából, hogy mindez sikerüljön és túljussanak a Buducnoston. Néhányan viszont voksoltak arra, hogy a Bucuresti legyőzi a Vardart és bejutnak történetük első Bajnokok Ligája sorozatában a döntőbe.

Ez a második alkalom, hogy egy román csapatnak sikerül eljutni a döntőbe,  megint egy dán edző irányításával. A Bucurestinek így is nagyon nehéz dolga lesz azzal a Győrrel szemben, amely parádés védekezéssel győzte le riválisát az elődöntőben.

Míg Ambros Martín csapatának az utolsó pillanatokig  mindent beleadva kellett küzdenie a győzelemért, míg a Bucuresti könnyűnek tűnő vereséget mért a Vardarra.

40 percnyi játék után már szinte el is dőlt a mérkőzés, Kim Rasmussennek még lehetősége volt arra is, hogy pár kulcsjátékosát pihentesse a döntőre. Azon játékosok állítása szerint, akik valaha részt vettek egy Final4-on, a fizikai állapot, az erő és az állóképesség mind-mind döntő jelentőségű lesz.

Kari Alvik Grimsbö pazarul védett a Győr kapujában, azonban ezt beárnyékolta a Bucuresti kapusának, Jelena Grubisic átlagon felüli teljesítménye.

A dolog pikantériája, hogy a korábbi győri kapus, aki egy komolyabb sérülés miatt hagyta el a csapatot, a legtöbb döntőbeli ellenfelét jól ismeri, mivel 2015-ben egy csapatban játszottak.

A Győr és a Bucuresti kétszer találkozott az idei szezonban, és a csoportkör mindkét mérkőzését a magyar együttes nyerte. A győri találkozó egyfajta sétagalopp volt Ambros Martín csapatának (28-22), de a visszavágón már sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játék.

A Győrnek most is sikerült ellenfelét 22 gólon tartania. Kim Rasmussennek ki kell majd találnia, hogy törje majd át az ETO kemény védőfalát, mert 22 gól nem valószínű, hogy elegendő a végleges győzelemre.

Győr négy éven belül a harmadik döntőjére készül, és a magyarok egyértelmű esélyesei a finálénak. A Bucuresti azonban képes meglepetést okozni: a Rostov, majd a Vardar legyőzése után tovább nőttek a román csapat esélyei.

Latest news

More News