EHF Champions League

A Vardar dobogós lett a Buducnost legyőzésével

A Vardar dobogós lett a Buducnost legyőzésével

A Vardar legyőzte a helyosztón a Buducnostot a női EHF FINAL4-on annak ellenére, hogy a macedónoknál nem játszott Andrea Lekic, ráadásul még Anja Althaust is a padra kényszerült a mérkőzés folyamán.

Andrea Penezicnek és Joka Radicevicnek sikerült túltenniük magukat szombati teljesítményük után, és legjobbjukat hozták a csalódott Buducnost ellen, akiket Neagu szinte egymaga cipelt a hátán.

Mérkőzés a 3. helyért

HC Vardar (MKD) vs ZRK Buducnost (MNE) 30-28 (14-16)

Úgy tűnt, hogy a CSM Bucuresti elleni szezonbeli legrosszabb teljesítményét nyújtó Vardar újult erővel vágott neki a harmadik helyért folyó párharcnak. Andrea Penezic bizonyára saját magát érezte felelősnek a Vardar gyenge teljesítményéért, ebből kifolyólag az ő jó kezdésének köszönhetően a macedónok korán magukhoz ragadták vezetést.

Majda Mehmedovic nem szeretett volna vereséggel búcsúzni a Buducnosttól, ezért Cristina Neaguval és Milena Raiceviccel karöltve ledolgozták hátrányukat Amandine Leynaud számos demoralizáló védése ellenére. A Vardar kénytelen volt Andrea Lekicet a padon hagyni az egész első félidő alatt, azonban így is sikerült újra előnybe kerülniük a félidő utolsó perceire. Azonban a félidő legvégén a mérkőzésen először átvette a vezetést a Buducnost.

Bár 14 gólt szerzett a Vardar az első félidőben – a legtöbb, amit a Buducnost kapott egy félidő alatt ebben a szezonban –, amely a montenegróiak szombati és vasárnapi agresszivitásbeli különbségéről tesz tanúbizonyságot.

Anja Althaust, aki a Bucuriesti elleni teljesítményénél sokkal jobb játékkal rukkolt elő, az első félidő utolsó perceinek véres küzdelmében egy esés következtében le kellett támogatni a pályáról. A második félidőben már nem tudta vállalni a játékot, így mind a támadó oldalon, mind a védelem közepéről hiányzott a csapatának.

Katarina Bulatovic a szünet után briliáns megmozdulásokkal vétette észre magát, de Jovanka Radicevic közel tartotta a Vardart a montenegróiakhoz.

Szoros küzdelem volt, de Lekic és Althaus hiányában a Buducnost megtartotta előnyét annak ellenére, hogy a román sztárt Neagut Radicevic emberfogással védte.

A taktika nyerőnek bizonyult és négy perccel a lefújás előtt a Vardar visszavette a vezetést. A Buducnost nem bírta idegekkel a végjátékot. Zsinórban harmadszor szerezte meg a bronzérmet a Vardar a női EHF FINAL4-on, míg a montenegrói csapat érem nélkül távozik három év után.
 

Latest news

More News