EHF Champions League

Csalódott balkáni csapatok csatája a harmadik helyért

Bence Mártha

Csalódott balkáni csapatok csatája a harmadik helyért

Nem számít mennyit küzdöttek, vagy milyen keményen dolgoztak, a Buducnost a Győr elleni vereségével biztos, hogy nem tudja megvédeni a címét, valamint a Vardar is gyenge formájának köszönhetően vesztette el a mérkőzését. Most az összetört szívű játékosoknak még meg kell küzdeniük, hogy a dobogón állhassanak.

Mérkőzés a harmadik helyért

ZRK Buducnost (MTE) vs HC Vardar (MKD)

Gyakran állítják, hogy a bronzmérkőzés mindig a csalódott csapatok játékát hozza, és idén nyugodtan mondhatjuk, hogy ez tényleg így is van. A címvédő Buducnost újabb győzelem reményében érkezett Budapestre, míg a Vardar a tavalyi döntőben elszenvedett vereség után, idén nagyobb bravúrra készült.

A két csapat erőfeszítései nem hozták meg a várt eredményt, így újra egymásnak feszülhetnek a felek a női EHF Bajnokok Ligájának négyes döntőjében, mint azt az előző két évben is tették itt Budapesten. 2014-ben egy izgalmas mérkőzésen jutott túl a Buducnost a macedónokon, majd később a döntőt is megnyerték. Tavaly azonban már egy súlyos vereséget mértek a montenegróiak a Vardarra az elődöntőben, mielőtt megvédték volna címüket a Larvik ellen.

Már találkoztak ebben a szezonban a csoportkörben, ahol az odavágón a Buducnost lelépte a Vardart (31-19). A visszavágón makedón siker született (26-24), amivel bebiztosították 3. helyüket a 2-es csoportban.

Annak érdekében, hogy a Varder legyőzze a Buducnost csapatát, a kulcsjátékosainak mindenképpen össze kell fognia az elődöntőbeli katasztrofális teljesítményük után a Bucuresti ellen. A 26%-os támadási hatékonyság kevés lesz a montenegróiak ellen, akik összességében jól játszottak, de nem tudtak a Győr fölé nőni.

További egyéni elismerésekért is hajthatnak a játékosok. Cristina Neagunak rengeteg gólt kell lőnie, ha legjobb gólszerzővé szeretne válni a sorozatban. A Buducnost román sztárja 7 góllal van lemaradva a bukaresti Bella Gulldéntól, de a svéd irányító is csak a második az adott listán további négy góllal a rosztovi Ekaterina Ilina mögött.

Mind a Buducnost, mind a Vardar nagy reményekkel érkezett, de most már gyorsan túl kell lépniük a tegnapi csalódásokon, ha nem érem nélkül akarnak távozni. Mindkét csapat kiváló idényt tudhat magáénak és bizonyították, hogy a legjobbak közé tartoznak, de már csak egy hely van a dobogón.

Latest news

More News