EHF Champions League

Két új, két visszatérő csapat az MVM EHF FINAL4-ban

EHF / ts

Két új, két visszatérő csapat az MVM EHF FINAL4-ban

Véget értek a Women's EHF Champions League negyeddöntők, és feltűnt a horizonton a 9-10-i MVM EHF FINAL4, amelyet megelőz még egy fontos esemény: a sorsolás.

Az április 14-i, keddi eseményen a macedón WHC Vardar SCBT, a montenegrói Buducnost, a norvég Larvik és az orosz Dinamo-Sinara csapatok párosítására kerül sor.

A sorsolás a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen zajlik (MOME) kb. 11:30-kor, amelyet egy sajtótájékoztató előz meg 11 órai kezdettel. A sajtótájékoztató részeként kerül bemutatásra a győztes csapat új trófeája, amelyet a MOME végzett diákjai készítettek.

Mindkét eseményt élőben közvetíti az ehfTV , továbbá az EHF Champions League Facebook and Twitter oldalai is beszámolnak a történtekről.

A Vardar és a Buducnost csapata sorozatban másodszor is kvalifikálni tudott a Women's EHF Champions League csúcseseményére. 2014-ben a Vardar harmadik helyezett lett, miután a Buducnosttal szemben elveszítette az elődöntőt, de megnyerte a bronzcsatát az FC Midtjyllanddal.

A Buducnost pedig elveszítette a döntőt a Györi Audi ETO KC-val szemben.

A Larvik, amely 2011-ben megnyerte az EHF Champions League sorozatot, illetve a Dinamo-Sinara, a Women's EHF Cup 2008-as győztese, új szereplői az eseménynek.

A csapatok újra találkozhatnak

A sorsolás nyílt, tehát a csapatok bárkivel összekerülhetnek az elődöntőkben. Ez azt jelenti, hogy olyan csapatok is elődöntőt vívhatnak egymással, akik a versenysorozat korábbi szakaszaiban már találkoztak.

A csoportmeccsek során  a Buducnost először győzött, majd döntetlent játszott a Vardarral (23:17 / 24:24). A montenegróiak, akik 2012-ben nyerték meg az EHF Champions League-et, a Dinamo-Sinara együttesét kétszer verték meg a középdöntőkben (25:18 / 26:18).

A Dinamo-Sinara és a Vardar a középdöntőkben, osztoztak a pontokon (33:25 / 27:28). A Larvik ebben a szezonban még egyik csapattal sem játszott.

A Women's EHF Champions League sorozatban másodszor végződik egy hétvégét kitöltő záróeseménnyel, és ez az első év, hogy a párosításokat sorsolás dönti el. A 2013/14-es szezonban a középdöntők eredményei döntöttek a 2014. évi MVM EHF FINAL4 elődöntőinek párosításairól, a csoportokban elért helyezések alapján.

Latest news

More News