EHF Champions League

Nem tudták leplezni izgatottságukat a játékosok a media call-on

Bence Martha

Nem tudták leplezni izgatottságukat a játékosok a media call-on

Európa minden szegletéből érkező, kíváncsi riporterekkel volt tele az Aquincum Hotel lobbija a media call-on.  A Buducnost, Győr, Vardar és Bucuresti játékosai és edzői voltak a kérdések céltáblái a harmadik alkalommal megrendezett EHF Final Four kapcsán, ami a legrangosabb női kézilabda esemény.

Először a Buducnost csapata érkezett meg, majd elődöntős ellenfelük a győriek következtek, akiknek kérdések hadával kellett megbirkózniuk. Később a Vardar, végül de nem utolsó sorban a Bucuresti csapata foglalta el az előteret.

Marta Zderic, Buducnost kapusa boldog és elégedett a szezonbeli formájával és úgy érzi, hogy csapata legyőzheti a Győrt az elődöntőben. „Holnap az eddigi szezon legkeményebb mérkőzése vár ránk, de végig keményen dolgoztunk, hogy elérjük a győzelmet és bekerüljünk a döntőbe. Annak ellenére, hogy a Győr egy remek csapat, hiszem, hogy tudunk nyerni, ezért igyekszünk fenntartani a jó hangulatot a csapatban.”

Zderic győri ellenfelei teljesen egyetértenek a horvát kapus szavaival. Görbicz Anita elmondása alapján a Győr készen áll szembenézni a legnagyobb riválisával. A legutóbbi négy alkalommal ez a két csapat hódította el a győzelmet.

„Mind a négy csapat egyenlően erős, ezért nagyon kemény kiegyenlített mérkőzésekre számítok a hétvége folyamán. Az a csapat fog nyerni, aki egy pillanatra sem veszíti el a koncentrációt a két mérkőzés alatt” – mondta Kovacsics Anikó a Győri Audi ETO szélsője, aki bekerült az All Star csapatba, amit szintén a medi call-on hirdettek ki.

"Mindannyian tisztában vagyunk, hogy egy nagyon nehéz, fizikailag kemény mérkőzést fogunk vívni. Az a csapat fog nyerni, aki jobban tud majd védekezni. Úgy gondolom, hogy a védekezés lehet a győzelem kulcsa. Kétféleképpen tudunk védekezni, talán ez az egyik legnagyobb erősségünk” – tette hozzá Nyke Groot a győri csapat részéről.

A másik elődöntő kapcsán a Vardar fantasztikus hálóőre, Amandine Leynaud szintén kifejtette gondolatait, a friss debütáns HCM Bucurestivel kapcsolatban. "Védekezés szempontjából elég nehéz lesz a feladatunk, végig jól kell teljesítenünk és közel kell játszanunk egymáshoz. A védekezés mindkét csapat erőssége, ezért aki jobban teljesít majd, az fogja megnyerni a találkozót. Úgy gondolom, ha jól védekezünk, sokkal hatásosabban lehetünk támadásban, mert ha jól védekezel, úgy minden könnyebb lesz."

Anja Althaus, a Vardar beállósa a szezon nehézségeiről mesélt. „Nagyon kemény szezonunk volt, számos sérüléssel és más problémákkal, de túl tudtunk lépni ezeken és úgy gondolom, most már igazán jól játszunk, szóval jó előérzetem van a hétvégével kapcsolatban."

Sokak által a Bucuresti a legesélytelenebb csapat, de egy kiegyensúlyozott szezon után, beküzdve magukat a Final Fourba, most már harc nélkül nem adhatják fel. Line Anna Jörgensen, a CSM jobb átlövője hiszi, ha a védekezést egybe tudják tartani, akkor nem fognak csalódást okozni. „A védekezésünk a legfontosabb, mivel a Vardar remekül támad, ezért végig állnunk kell a sarat és ha sikerül, akkor győzhetünk."

"Nem tudok egyszerű utat a kupa elnyeréséhez, lépésről lépésre kell haladnunk - hasonló utat kell bejárnunk, mint az egész szezon alatt” – mondta Carmin Martin Berenguer, a Bucuresti jobb szélsője.

Latest news

More News