EHF Champions League

"Nincs rajtunk nyomás"

EHF

"Nincs rajtunk nyomás"

A Larvik egyik legnagyobb erőssége az MVM EHF FINAL4-hoz vezető úton a jobbátlövő, Nora Mörk. 24 éves kora és 167 centiméteres magassága ellenére a fiatal norvég játékos az egyik legtapasztaltabbnak számít csapatában – és szinte biztos, hogy növelni fogja jelenlegi 84 találatának számát a budapesti mérkőzéseken.

ehfCL.com: A Larvik egyetlen pontot sem vesztett a Bajnokok Ligája idei kiírásában. Mi tett titeket ilyen erőssé idén?

Nora Mörk: Nálunk megfelelő arányban vannak a csapatban a tapasztalt és a fiatal játékosok. Ezenkívül a fiatalok sok tapasztalatra tettek szert, ez pedig a csapat hasznára vált. Továbbá a kemény védekezésünk és a jó kapusteljesítményünk is jó alapot jelent a továbbiakra. Rendre jól sikerült kijönnünk a szoros meccsekből, egy-két gólos győzelmekkel térhettünk haza mindig.

ehfCL.com: Ez magabiztossággal töltött el benneteket?

Nora Mörk: Igen, természetesen. Mindig jó érzés nyerni, és azzal még extra hitet is adsz magadnak, ha egy szoros meccsen bizonyulsz jobbnak. A győzelem növeli az önbizalmat.

ehfCL.com: Mit jelent a Larvik számára, hogy ott lehet az MVM EHF FINAL4-on?

Nora Mörk: Természetesen ez egy hatalmas dolog, főleg úgy, hogy tavaly nem lehettünk itt. Akkor nagyon csalódottak voltunk, és ez még jobban motivált minket idén. A céljainkat már úgy határoztuk meg, hogy elérjünk Budapestre.

ehfCL.com: Neked személyesen mit jelent egy FINAL4 szereplés?

Nora Mörk: Rengeteget, hiszen ez a klubkézilabdázás legnagyobb eseménye egész évben, és már nagyon várom, hogy elkezdődjön. A gondolataim csak a mecs-csek körül forognak, csak a kezdő sípszót várom.

ehfCL.com: Az eseményt a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, ahol te és jónéhány csapattársad megnyerte a 2014-es Női Kézilabda Európa-bajnokságot a norvég válogatottal tavaly decemberben. Különleges élmény lesz visszatérni ide?

Nora Mörk: Igazán különleges lesz, mindenképpen. Sokan szép emléket ápolunk a helyszínnel kapcsolatban. Jó itt pályára lépni, jó eljönni Magyarországra, ahol az emberek kedvesek, és remek légkört szoktak teremteni a meccseken.

ehfCL.com: A Dinamo ellen léptek majd pályára az elődöntőben, akik a lehetséges ellenfelek közül talán a legkönnyebbnek ígérkeznek. Egyetértesz ezzel?

Nora Mörk: Nagyon kemény mérkőzésre számítok a Dinamo-Sinara ellen. Jó csapatuk van, hiszen nem juthattak volna el idáig, ha nem lennének meg az erényeik. A Vardart is le tudták győzni, ez tiszteletet parancsol. Talán nincs annyi tapasztalatuk, mint nekünk, és ebből valószínűleg előnyt is szerezhetünk, de tudjuk, hogy nem vehetjük őket félvállról.

ehfCL.com: Tegyük fel, hogy legyőzitek a Dinamo-Sinarát. Ebben az esetben kivel játszanád a döntőt?

Nora Mörk: Igazából mindegy, hogy a Buducnost vagy a Vardar lenne az ellenfelünk. Mindkét csapat extrém erős ellenfélnek számít, és óriási kihívást jelent nekünk. De ennek így is kell lenni, ha valaki döntőt játszik. Már egyáltalán nem számíthatunk könnyű mérkőzésekre.

ehfCL.com: Sokan esélyesnek tartanak benneteket a végső győzelemre is az MVM EHF FINAL4-on. Ezzel nem helyeznek túl nagy nyomást rátok?

Nora Mörk: Nem, egyáltalán nem. Az pozitív dolog, ha az emberek elvárnak tőlünk valamit, hiszen ez azt jelenti, hogy eddigi teljesítményünkkel kivívtuk ezeket az elvárásokat. Magabiztosan utazunk Budapestre és nagyon szeretnénk majd hazavinni a trófeát, ahogy azt tettünk 2011-ben, de egyáltalán nincs rajtunk extra teher.

ehfCL.com: Mit gondolsz a másik elődöntőről: a Vardar a Buducnost ellen?

Nora Mörk: Nagyon szoros meccsre számítok a két csapat mérkőzésén. Mindkét csapatot sokszor segítették a körülmények a hazai pályájukon, kíváncsi leszek, hogy semleges helyszínen hogyan teljesítenek. Mindezek mellett én arra számítok, hogy a Buducnost képes lesz legyőzni a Vardart.

ehfCL.com: Tehát a döntőt a Larvik játssza a Buducnost-tal?

Nora Mörk: Én ebben hiszek, és remélem, hogy bejutunk a döntőbe – és akkor igen, ott a legnagyobb valószínűség szerint Buducnost lesz az ellenfelünk.

Latest news

More News